Hopp til hovedinnhold
Foto: Asle Sørum / Foto: Asle Sørum
Foto: Asle Sørum

I versjon 2020.05.00. Les om disse i det følgende

Tekstmoduler kan ha venstrestilt tekst

Dette medfører at de kan benyttes til noe mer tekst enn 2-3 linjer, men også at man må gjøre noe små grep om man faktisk ønsker sentrerte tekster.

Se eksempler og forklaring i det følgende!

Default: sentrert på stor skjerm, venstrestilt på liten..

Som standard er tekst fremdelse sentret på store skjermer mens den er satt til venstrestilt på små (mobil) skjermer. Her kan det komme endreringer for vi driver og prøver oss litt frem på hva som er "best". 

Uansett kan man stille inn "hardt" om det skal alltid være venstrestilt eller alltid sentrert uavhengig av skjermer. Her må man se an litt hvor mye tekst man har..

Men fatt deg fremdeles i korthet. Bruk vanlige innholdsseksjoner til lengre avhandlinger.. 

Ønsker du sentrert tekst på alle skjermer?? Les videre!

Sentrert tekst i tekstmodul

Man har valget mellom sentrert og venstrestilt via en nedtrekk over tittelfeltet. Merk at dette bare gjelder i introseksjoner og kun bør velges om man har en kort tittel og maks et par linjer med tekst. 

Se videre for flere muligheter!

Denne banneren er transparent, har sentrert tekst og "XXL" overskrift!

Denne banneren er transparent (+ kontrast bak), har sentrert tekst og "Large" overskrift!

Foto: Asle Sørum / Foto: Asle Sørum
Foto: Asle Sørum

Tekstmodul: (tekstboks) semitransparent bakgrunn

Får du ikke god nok kontrast når tekst ligger rett på bakgrunn så kan man legge det i en tekstmodul omgjort til en  "tekstboks med bakgrunn" og  avhuket for  semitransparent bakgrunn.

Teksten du nå leser er lagt inn nettopp i en tekstmodul med innstillingene nevnt ovenfor.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. 

Man kan få til semitransparente bakgrunner ved å bruke bannere også, slik denne her er et eksempel på. Men har man mer enn noen linjers tekst bør man da huske å venstrestille teksten, slik det er gjort her. Mer at man ikke har ubegrenset høyde i en banner, så tekst kan bli kuttet om det blir for mye..

Tekstmoduler

vist som tekstboks med bakgrunn kan jo også ha et valgt "skin" noe som gir f.eks dette resultatet. Også her har man en noe friere høyde enn om man gjør tilsvarende med en "banner". Men mer at introseksjonene i utgangspunktet ikke er tiltenkt alt for mye tekst i forgrunn fordi bakgrunn da blir borte.. 

Tekstmoduler

vist som tekstboks med bakgrunn kan jo også ha et valgt "skin" noe som gir f.eks dette resultatet. 

Alle moduler som kan plasseres i introseksjoner (untatt bannere) får default venstrestilt tekst

Sagt av utvkler

Annet

I tilegg til disse senter/venstre og semitransparente endringene er det gjort tiltak for å prøve å få nettstedenes grunnoppsett hva gjelder fontstørrelser på ulike skjermbredder etc. til å fungere mest mulig likt enten det er "introseksjoner" elller vanlige innholdsrader. 

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1