Hopp til hovedinnhold

Opplæring og veiledninger

Ved oppstart vil man få et kort introduksjonskurs. Mens man bygger opp nettstedet fra skratch vil man gradvis lære seg mer og mer av løsningen.

KulturIT ser det også som en fordel å lære opp en sentral webredaktør for museet eller konsolideringen til å bli en intern ressursperson så tidlig som mulig i prosessen. Denne personen kan så bistå med hjelp og opplæring internt.

Man kan også lære seg mye på egenhånd ved å kikke på materiellet som vi henviser til nedenfor.

Akademi

Vi tilbyr kurs gjennom vårt akademi. Ta kontakt for mer informasjon.

Åpne veiledninger

Det finnes brukermanualer, diverse veiledninger, tips og triks samt beskrivelse av alle innholdsmoduler her.

Grunndesignet i Museum24

Det kan være nyttig å kikke gjennom grunndesiget i Museum24. Her ser man mange av de visuelle mulighetene som ligger i løsningen out-of-the-box. 

Universell utforming og tilgjengelighet i Museum24

Her diskuteres kvalitetsmessige aspekter i lys av krav om universell utforming. Man får ett visst innblikk i løsningen samt forhåpentligvis en forståelse for at universell utforming handler om mer en bare tekniske kvalitet.  Forbedring av universell utforming i Museum24 er forøvrig et prioritert område.

Designsystemet

Her kan man lese seg noe mer opp på designkonseptene i Museum24.

Museum24 + eKultur

Her kan man lese seg opp på hvordan Museum24 forholder seg til andre løsninger i eKultur økosystemet; DigitaltMuseum m.fl

Se hva de andre som bruker Museum24 gjør

Her finner man en oversikt over alle som bruker løsningen og man kan se hvordan de bruker den ved å studere deres nettsteder.