Hopp til hovedinnhold

Banner: bakgrunnsvideo

I bannere kan man man også legge en video som bakgrunn. Det kan utløse noen utfordringer knyttet til tilfgjengelighet.

Bannere har primært som formål å lenke til andre sider som inneholder mere informasjon, og uansett om det er et bilde, flere bilder eller en video som ligger i bakgrunnen så tenker vi at dette i utgangspunktet er en bakgrunn som trolig ikke trenger å beskrives med alternativt innhold. Skulle video være selve hovedbudskapet burde denne tilgjengeligjøres på andre måter enn som en bakgrunn i en banner. 

Ved behov vil det alltids kunne lenkes til alternativt innhold via knapp i banner, eller annet sted i nærheten. Men i og med at bannere normalt har en eller flere knapper allerede (eller er en lenke i sin helhet) så kan man også se på dette som det primære og alternative innholdet.

Kravene om at video skal kunne stoppes eller lyd skal kunne skrus av bør være ivaretatt av videoavspillerens standard betjeningspanel. I visse estetiske sammenhenger må denne imidlertid skrus av, fordi video skal være utfallende innen begrensede bokser etc, og da lar ikke videokontroll vises seg normalt.  Burde da vært erstatte med en litt diskret med tilgjengelig stop-knapp? 

Video vil ellers kunne settes til å automatisk stoppe når den forsvinner ut av skjermbildet slik at den ikke vil forstyrre / fortette å spille når den ikke lenger er sentralt i bildet. 


Et eksempel på utfallene video nedenfor

Ved utfallende video som starter av seg selv kan man klikke i boks for å stoppe den..

utfallene video -->

Standard-kontrollere blir ikke tilgjengelige og skjules dermed.

Vurderinger og forbedringer

Video som bakgrunn bak tekst/lenker bør nok brukes litt med omhu av flere årsaker. Video bør i det minste være egnet for formålet og kanskje bare en liten snutt ideelt sett.

Det er fort gjort å komme bort i noen tilgjengelighetsissues, men de skal også kunne være mulig å unngå.

Bør trolig inn med et minimum av kontroll (stop/start) også dersom normale videokontrollere ikke kan vises.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1