Hopp til hovedinnhold

Mobil-tuning av rutenett/bannere

Enkelte rekkefølger og størrelser gir uheldige hull på mobil som et resultat av de generelle omforminsreglene som gir en modul enten 100% eller 50% av bredde på mobil. Noen ganger går ikke dette opp!

Hvordan fikse problemer ala dette på mobil?

  • 1/1

Bannere får litt andre størrelser på mobil enn på desktop. Alle unntatt de to "small" variantene får 100% bredde på mobil, mens "small" får 50%. Dette går greit i det første eksemplet nedenfor, men gir problemer i det neste.

OK: small-small-medium

Fungerer greit fordi de to påfølgende small-modulene til sammen dekker 100% (en rad) på mobil.

PROBLEM: small-medium-small

Funker ikke så bra fordi etter den første mall-modulen blir det et "hull" før påfølgende medium-modul kommer på neste rad. Tilsvarende skjer med den siste "small-modulen", men det kan evnt reddes.

På mobil vil oppsettet resulterer i:

  • 1/1

FIKS: "mobil-100"; spesial-innstilling for å tvinge small til 100% på mobil

Den første og siste "small" modulen i rutenettet har fått en ekstra cssklasse (kan legges på under øyet på hver modul):  mobil-100, slik at disse nå også tar 100% bredde på mobil, og man unngår hull.

  • 1/1

mobil-100 klasse

mobil-100 klasse på denne også

Med "mobil-100" blir small bannere 100% på mobil

..mot normalt; 50%.

  • 1/1

Det er litt krøkkete dette her, men er da i hvert fall mulig å fikse noen typiske problemer på denne måten. Alternativt må man prøve å unngå problematikken med å sette opp rutenettene litt annerledes.
Det kommer trolig noen flere slike hjelpeklasser etterhvert fordi det viser seg umulig med automatikk i alle tilfeller, og i stedet må det gjøre en liten redaksjonell vurdering.

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1