Hopp til hovedinnhold

Hvordan integrere 3.parts løsninger?

Dersom dere benytter andres løsninger for billettsalg, booking, presserom, rekruttering osv. så finnes det flere måter å knytte slike løsninger sammen med hjemmesidene i Museum24.

Promotere og lenke til

Den enkleste måten å knytte 3.partsløsninger til hjemmesidene på er å lenke til dem via meny, bannere (knapper) og lenker i innholdet. Det blir akkurat som å lenke til en hvilken som helst annet nettsted, bare at dette da er et nettsted med eget eller målrettet innhold og  som gjerne en viss visuelle likhet (egen logo etc.), evnt da med lenker tilbake til hjemmesiden.

Dette forutsetter at 3.partsløsningen finnes som en egen nettløsning som er tilgjengelig på et eller annet url-mønster og som det er naturlig at tar over hele nettleservinduet.

Aktulle moduler:

  • meny
  • bannere/forsidemoduler
  • lenkelister
  • lenker i innhold​

Eksempler

Inkludere i iframes

Museum24 har en iframe/widget modul hvor man kan inkludere en 3.partsløsning slik at man når denne i "hovedinnholdområdet" på en museum24-side (url). Dette er en svært enkelt måte å inkludere 3.partsløsninger på, men det fungerer ikke optimalt for alle type løsninger. Bl.a blir nettleser stående på den samme adresse/url hele tiden selv om man navigerer inne i 3.partsløsningen.  Man får dermed  ikke lenket til en spesifikk side/skjermbilde inne i 3.partsløsning via url-mønster på egne nettsider. Men for en del løsninger er dette ikke et problem.

Så dette forutsetter at løsningen egner seg for slik integrasjon, samt at den finnes på et url-mønster og i en visuell fremtoning slik at den egner seg å integrere (inkludere) inne i en annen nettside. Integrasjonen er da en vanlig redaksjonell handling på linje med å skrive innhold.

Aktuell modul:

Eksempler

Inkludere js-widgets

Noen tjenester tilbyr enkle "widgets" som man kan lime inn i en Museuim24 widget-modul. En slik widget kan f.-eks liste ut det som er av ledige stillinger for aktuelt selskap/org i en rekutteringstjeneste eller liknende. Dette er også en svært enkelt måte å integrere på, men krever da at slike widgets tilbys fra 3.part. Hvis så finnes kan en hvilken som helst redaktør skape slike itegrasjoner via widget-modulen i Musuem24.

Aktuell modul:

Eksempler

Integrere via API

Krever utvikling mot API'er og tilgjengeliggjøring av konfigurasjon mot dette via en spesialtilpasset m24-modul. Modulene DigitaltMuseum og KulturPunkt i Museum24 er eksempler på slike integrasjoner.  

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1