Hopp til hovedinnhold

Eksterne verktøy

Som webredaktør er det viktig å jobbe systematisk for å videreutvikle og forberede nettstedet. Det finnes mange nyttige verktøy som kan benyttes i dette arbeidet.

Google Webmaster Tools

Finn dataene, verktøyene og diagnostikken du trenger for å lage et solid og Google-vennlig nettsted.

Google Analytics

Innholdsrapporter hjelper deg med å forstå hvilke deler av nettstedet som gir bra resultater, slik at du kan skape en bedre opplevelse for kundene dine. 

Difi og krav om universell utforming

Universell utforming handler om å tilrettelegge for at nettstedet tar henysn til personer med nedsatt funksjonsevener. I prinsippet handler det om å lage en løsning som gjelder for alle målgrupper. 

  • 1/1

Test sidenes kvalitet

Det finnes en rekke verktøy som man kan teste enkeltsiders kvalitet ved hjelp av.  Et av disse heter Lighthouse og er en innebygget del av utviklerverktøyene som ligger i bl.a nettleseren Chrome. Ved å teste sider via dette og liknende verktøy kan man få en god indikasjon på f.eks hvor god tilgjengelighet en side har.  

Men slike testverktøy avdekker ikke f.eks den ordlydsmessige kvaliteten på innhold slik som lenker, knapper og alternative tekster på bilder, men bare det faktum om det er innhold der eller ikke.

Så en godt resultat på slike tester betyr ikke nødvendigvis at alt er tipp topp. 

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1