Museum24; hvem, hvor, hva?

Museum24 er et publiseringssystem som utvikles av KulturIT. Det brukes av en rekke museer i Norge.

Vi søker etter en systemutvikler!

Har du lyst til å være med å utvikle denne løsningen?
Arbeidssted: Lillehammer (eller Hamar)

Hvem er vi og hvor holder vi til?

Den tekniske utviklingen av løsningen skjer i hovedsak på Lillehammer, men vi har også kontorer og medarbeidere på Hamar, i Oslo og flere andre steder som bidrar på ulikt vis. Vi er primært frontend- og backendutviklere som får hjelp fra kolleger innenfor områder som drift, design, kommunikasjon og kunde/fag/forretning.  Vi jobber alle i KulturIT eller MuseumsIT (drift etc.). I perioder leier vi også inn hjelp fra konsulenter.

  • KulturIT på Hamar

    På Hamar holder vi i likehet med HamKam til på Briskeby stadion. Gå til KulturIT sine nettsider nedenfor:

  • KulturIT på Lillehammer

    Vi har kontorer sentralt i Lillehammer, med gangavstand til stasjonen. PS. Bildet er ikke tatt fra våre kontorer. Gå til KulturIT sine nettsider nedenfor:

Hva er Museum24 og hvem bruker det?

Vi forsøker, sammen med museene, å lage en felles-løsning som dekker både små og store museers typiske behov på nett. Målet er å tilby et publiseringssystem,  som fungerer så bra og er så fleksibelt at hvert enkelt museum slipper å måtte utvikle egne og ofte kostbare løsninger. 

Løsningen må være  enkelt å bruke/administrere for de ansatte hos museene, som også har mange andre daglige oppgaver å holde. Resultatet (nettsidene) må fremstå med god kvalitet og brukervennlighet.

Dersom våre brukere føler de får dekket kommunikasjonsbehovet og med en god kvalitet ut mot sine sluttbrukere (potensielle besøkende på museet) uten alt for stor innsats eller teknisk innsikt, så vil de trolig også oppleve løsningen som morsom og inspirerende å jobbe i. 

Skal vi lage noe som er bra så må vi kjenne brukerne godt og virkelig ønske å gi dem et best mulig verktøy. Vi må trives med å utvikle løsningen og kunne være stolte av den! Hittil har vi klart dette ganske godt, men dette er en kontinuerlig prosess.

Asle Sørum (Produktutvikler Museum24)

Vil du å være med å utvikle Museum24?

Vi søker for tiden etter en systemutvikler,
men hører også gjerne fra andre som er nysgjerrige på løsningen!

Mer om KulturIT

Vi utvikler også andre løsninger for museumssektoren

Andre løsninger fra KulturIT

Her er andre produkter som utvikles av KulturIT

Hovedoppgavene til Museum24

Museum24s hovedoppgave er å forvalte og presentere innhold som er tett knyttet til museenes egne hjemmesider og som overordnet beskriver og markedsfører museenes tilbud. Eksempler på dette kan være åpningstider, arrangementskalendere, markedsføring av utstillinger og mye annet, kledd i museets egen drakt og på museets eget domene. Vi ønsker også at museene skal være 100% selvhjulpne innenfor alt som typisk vil kunne være gjenstand for løpende endringer på nettstedet.

For å få til dette har vi laget publiseringssystemet Museum24, som består av et sett av generelle og svært fleksible byggeklosser. Disse tar for seg konsepter som sider bestående av tekst og media presentert på mange ulike måter. I tillegg har vi laget strukturere byggeklosser som tar mer spesifikt for seg museers vanlige informasjonsbehov. Alt dette er tilgjengelig i en felles administrasjonsklient. Vi bruker selv denne klienten når vi setter opp nye nettsteder, utvikler det visuelle uttrykket osv. Kundene (museene) bruker klienten til alt arbeid knyttet til å bygge opp sine nettsteder fra skratch eller vedlikeholde dem.

Hvor tar andre tjenester over?

Man kan bruke Museum24 til mye, men samtidig finnes det andre tjenester, utviklet av KulturIT eller andre som er mer spesialiserte på mange områder.  Vi har laget integrasjoner mot egne produkter slik som DigitaltMuseum og KulturIo, hvilket gir museene tilgang til svært omfattende datamengder som kan brukes på ulike måter. 

Man kan også vise innhold fra andre løsninger slik som videoer fra Youtube eller Vimeo, eller legge ut widgets (datauttrekk) fra alle mulige tjenester som måtte tilby slike.  Løsninger kan også sys sammen ved lenking i menyer, bannere, inkludering i iframes osv osv.

Vårt ønske er at man skal bruke de ulike løsninger til det de er best til og så kan hjemmesidene basert på Museum24 bidra til å sy det hele sammen. Museum24 egner seg veldig godt til nettopp å promotere tjenester og innhold fra ulike kilder. Ikke minst gjelder det innhold som fra andre løsninger i KulturITs eKultur; DigitaltMuseum med flere.

Espen A N

Kom i kontakt med oss

Har du lyst å jobbe med utvikling av Museum24, eller lurer du på noe annet vedrørende løsningen? Ta kontakt med en av fyrene nedenfor eller bruk skjemaet lenger ned!

Vi søker etter en systemutvikler!


Har du lyst til å være med å utvikle denne løsningen?
Arbeidssted: Lillehammer (eller Hamar)