Hopp til hovedinnhold

Strammere design på kortmoduler

Noen kunder har et design som setter et strammere design (felles høyder) på kortene enn det som ligger i Museums24s standard stilsett, der frie høyder gir et litt mer hulter til bulter preg.

Fra tidligere har det vært mulig å stramme opp bredden på kortene ved å f.eks si at alle kort i en kortmodul skal ha bredden "small" eller bredden "medium". Men dette er bare et verktøy for å slippe å stille inn bredde på ett og ett kort..  Fremdeles vil kortene (normalt) ha frie høyder og uttrykket blir ikke stramt, med mindre man har eksakt samme bildeformat og tekstmengde.

Fra versjon 2021.06.00 tester vi ut en løsning der man,  også ved normal m24-kortvisning, kan stramme opp høyde på kortene i en og en kortmodul, men kun om man finner det hensiktsmessig for den aktuelle kortmodulen. For å få til dette standardiseres høyden på bildene i et kort, mens teksten fremdeles får lov til å vokse fritt (selv om vi anbefaler korte tekster i kort). Ettersom det da fremdeles ikke er godt å si hvor høye kortene trenger å være kan man velge mellom en rekke ulike høyder for å "tune" seg frem til noe som kan fungere for alle kortene som vises i en kortmodul. Dette funker best om man har rimelig kontroll på hvilke kort som ligger i modulen og at innholdet sånn sett er ganske "statisk". Tekst vil fremdeles ikke forkortes automatisk så kortene vil fremdeles vokse i høyden, men kun om det er mer innhold enn hva som har plass i den høyden man angir som felles for kortene.

Nedenfor følger noen eksempler på hvordan en og samme kortmodul kan endre seg fra standard hulter til bulter utseende til noe strammere utseende ved hjelp av disse felles bredde- og høydeinnstillingene som ligger i kortmodulenes avanserte innstillinger.

Normalt utseende på en kortmodul

Slik ser en kortmodul i en bred grid ut default. Grid kan også være smal eller full (nettstedsbredde). Enkelte kort kan være satt til å være litt større. Kortene har fri høyde og et "packary"-konsept brukes for best mulig plassering og utnyttelse av plass (for å unngå "hull"). Scroll videre for å se strammere varianter.

Via innstillinger i kortmodul kan man stramme opp..

...ved å stille inn fellesnevnere for alle kort i en kortmodul. Se skjermbilde under og eksempler lenger ned.

  • 1/1
Les mer om disse tingene i versjonsbeskrivelsen:
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1